Recepty

Recepty > polévky > bílá bramboračka se šlehačkou

Bílá bramboračka se šlehačkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 větší brambory, 0,75 l vody, 0,1 l sladké šlehačky, 2-3 lžice hladké mouky, lžice octa, kmín, sůl, naložené sladkokyselé houby, kousek másla, zelená petržel

Recept na přípravu:

Brambory nakrájené na kostky uvaříme ve slané vodě s kmínem do měkka. V hrníčku rozmícháme mouku s vodou a šlehačkou do hladka a pomalu přilejeme k bramborám a vše krátce povaříme. Nakonec přidáme houby, kousek másla a zelenou petržel a okyselíme podle chuti.

Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Čínská švestková omáčka ze sušených švestek.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Španělská česnečka s rajčaty.
Kmínová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželkou.
Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky kterou rozmixujeme.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí maso na houbách zalijeme zakysanou smetanou.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Francouzská bramboračka z brambor.
Tarator, studená okurková bulharská polévka

Recepty
Motto

Bílá bramboračka se šlehačkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.