Recepty > polévky > bílá bramborová česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 špetky mletého kmínu, 50 dkg brambor, 4 stroužky česneku, 2 dl smetany na vaření, 15 dl vody, 2 lžíce másla, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 kostka slepičího bujonu, 3 dkg mouky, 2 špetky soli, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, přelijeme vařící vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle zpěníme. Vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor, přidáme kostku bujonu a vaříme ještě 20 minut. Nyní vlijeme smetanu a přidáme usekanou pažitku. Necháme přejít varem. Do polévky vložíme uvařené brambory. Při podávání zdobíme zelenou petrželkou. Druhý den je polévka ještě chutnější a více krémovitá.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme.
Bílá česnečka s opečeným chlebem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Jemná bramborová polévka s kouskem másla.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Krémová česnečka z mléka.
Gulášovka s mletým masem dochucená mletou paprikou.
Gulášovka z hlívy zahuštěná hladkou moukou nebo hraškou.
Silná česnečka recept na přípravu.
Provensálská rajčata s vejci podáváme s chlebem.
Pikantní česnečka
Bílá bramborová česnečka přináší na talíře svoji chuť.