Recepty > polévky > bílá drůbková polévka z kuřete
Suroviny potřebné pro přípravu:
drůbky z jednoho kuřete, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 2 dl mléka, 40 g polévkových těstovin, celý pepř, muškátový květ, pažitka, sůl, masox, 1,4 litru vody
Recept na přípravu:
Očištěné drůbky zalijte studenou vodou, osolte, přidejte celý pepř a vařte pod pokličkou, až změknou. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji proceděným prochladlým vývarem, dobře rozšlehejte a povařte 15 minut. Do vařící polévky vsypte těstovinu, polévku zamíchejte a vařte ještě 5 minut. Doplňte ji mlékem, vykostěným a pokrájeným masem z drůbků, mrkví pokrájenou na kostičky a nechejte přejít varem. Dochuťte ji muškátovým květem a masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Španělská česnečka se sýrem.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Srbská čorba srbského rolníka.
Bílá polévka z králíka
Bílá drůbková polévka z kuřete má své kouzlo.