Recepty > polévky > bílá polévka kyselka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hrnek vody, 500 ml kefíru, 250 g zakysané smetany, 3 lžíce hladké mouky, 4 vejce, 4 brambory, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, petrželová nať
Recept na přípravu:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vajíčka naměkko. Do hrnce nalijeme vodu a kefír, přidáme smetanu rozmíchonou s moukou a rozšleháme dohladka. Přidáme cukr a sůl, za občasného promíchání 15-20 minut povaříme a nakonec podle chuti dosolíme a dosladíme. Při podávání v talíři rozmačkáme jeden oloupaný brambor, zalijeme horkou polévkou, přidáme uvařené vejce a posypeme nadrobno posekanou petrželkou.
Další recepty:
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Zelňačka s kroupami a klobásou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Francouzská cibulová polévka posypaná petrželovou natí.
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Bílá polévka z králíka
Bílá polévka kyselka přináší na talíře svoji chuť.