Recepty > polévky > bílá špenátová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vývaru z hovězího masa, 100 g špenátu, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 1 vaječný žloutek, 125 ml smetany, 1 rohlík, olej, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Špenát částečně rozmrazíme. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a dohladka povaříme. Přidáme špenát, polévku opepříme a osolíme. Povaříme ji a před podáváním špenátovou polévku zjemníme va smetaně rozmíchaným rozmíchaným vaječným žloutkem. Nakonec vložíme osmažené kostičky rohlíku.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem které nakrájíme.
Fazolová polévka od babičky z níž si každý nabere, kolik mu vyhovuje.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Špenátová omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Špenátová polévka z listového špenátu do které přidáme utřený česnek.
Koprová omáčka od babičky se zakysanou smetanou.
Špenátová polévka z čerstvého špenátu a mléka.
Bílá bramboračka s bramborovou kaší.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Francouzská pórková polévka
Ochutnejte recept bílá špenátová polévka.