Recepty

Recepty > polévky > bílá špenátová polévka z vývaru

Bílá špenátová polévka z vývaru

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr vývaru z hovězího masa, 100 g špenátu, 40 g másla, 40 g hladké mouky, žloutek, 1/8 litru smetany, rohlík, olej, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Špenát částečně rozmrazíme. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným vývarem a dohladka povaříme. Přidáme špenát, polévku opepříme a osolíme. Povaříme ji a před podáváním špenátovou polévku zjemníme žloutkem, rozmíchaným ve smetaně. Nakonec vložíme nosmažené kostičky rohlíku.

Další recepty:
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Sýrová polévka s bramborem, nastrouhaným eidamem.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny nakonec vaření vmícháme pažitku.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Mrkvový krém s pomerančem prohřejte před podáváním.
Krémová česnečka s brambory.
Žampionová polévka s taveným sýrem z bujónu.
Slovenská zelňačka do níž přidáme bramborové nudle.
Mrkvová polévka s rýží a vaječným žloutkem.
Pórková polévka s taveným sýrem

Recepty
Motto

Bílá špenátová polévka z vývaru má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.