Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > bílková bábovka

Bílková bábovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

7 bílků, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 90 g rozpuštěného másla, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, citrónová kůra, kousky čokolády nebo ořechů, tuk a hrubá mouka do formy

Recept na přípravu:

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pomalu do něho za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem vychladlé rozpuštěné máslo. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva (pokud máme, můžeme do mouky ještě přimíchat vrchovatou lžíci mletých ořechů). Nakonec vmícháme citrónovou kůru a kousky čokolády. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 30 minut při 200°C.

Další recepty:
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Hraběnčiny řezy s rybízem do kterých přidáme cukr a strouhaný kokos.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Olejová bábovka

Recepty
Motto

Bílková bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.