Recepty > kuře > bivojova kuřecí kapsa
Potřebné suroviny:
1,5 kg kuřecích prsou bez kůže
sůl a pepř
200 g šunky
200 g anglické slaniny
500 g cibule
500 g jablek
olej
Postup přípravy:
Kuřecí prsa nařízneme tak, aby se vytvořila kapsa, kterou osolíme a opepříme, poté vložíme plátek slaniny a šunky a uzavřeme. Na povrchu nakrojíme do mřížky a zprudka opečeme na oleji. Do pekáče položíme cibuli nakrájenou podélně na půlkolečka a jablka nakrájená na hrubší kostky, na tuto směs položíme opečená kuřecí prsíčka, zalijeme použitým výpečkem, přikryjeme a vložíme do rozehřáté trouby. Když je směs pod prsíčky pěkně rozpečená, podlijeme vodou a zvolna dopékáme ještě asi 20 minut. Vzniklou šťávu dochutíme solí a pepřem, popřípadě můžeme dle chuti použít citrón a cukr pro jemně navinulou chuť. Podle chuti je též možné šťávu zjemnit smetanou.
Další jídla:
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Kuřecí kapsa plněná žampiony
Recept na přípravu jídla bivojova kuřecí kapsa přináší na talíř inspiraci.