Recepty

Recepty > polévky > blesková polévka

Blesková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g polévkových nudlí, 2 žloutky, 1 litr masového vývaru, 150 ml smetany, tvrdý sýr, sůl, pepř

Recept na přípravu:

V servírovací polévkové míse rozšleháme žloutky, trochu osolíme a přimícháme smetanu. Vývar přivedeme k varu a uvaříme v něm nudle. Až jsou hotové, nalejeme vývar do polévkové mísy se žloutky a smetanou. Promícháme a ihned podáváme. Na talíři polévku sypeme strouhaným sýrem.

Další recepty:
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Kuřecí vývar s nudlemi které zavaříme.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Slepičí polévku s játrovými knedlíčky podáváme s bílým pečivem.
Hadrová polévka dochucená bylinkami.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Cibulačka z červené cibule se může pochlubit barevným vzhledem.
Játrové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Krémová česnečka s brambory.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Cibulačku se smetanou osladíme špetkou cukru.
Mrkvový krém s pomerančem prohřejte před podáváním.
Žampionový krém

Recepty
Motto

Blesková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.