Recepty > kuře > bleskové kuře
Potřebné suroviny:
1 kuře
1 lžíce oleje
sůl
pepř
sladká paprika
kari
chilli
3 lžíce másla
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme papriku, špetku chilli a kari koření. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Před dokončením přidáme máslo.
Rychlostí přípravy je takto připravené kuře vskutku bleskové.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí kapsa plněná žampiony
Recept na přípravu jídla bleskové kuře přináší na talíř inspiraci.