Recepty > polévky > bleskově rychlá cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 středně velkých cibulí, 3 kostky vývaru, stroužek česneku, oregano, bazalka, lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, olej
Recept na přípravu:
V hrnci uvedeme do varu dva litry vody a rozpustíme v nich vývar. Cibuli nasekáme na drobno, osmažíme na oleji a přidáme spolu s rajským protlakem, utřeným nebo vymačkaným česnekem do polévky. Osolíme, okořeníme a povaříme deset minut. Cibulačku podáváme s osmaženou houstičkou.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Rychlá cibulačka
Bleskově rychlá cibulačka má své kouzlo.