Recepty > polévky > bochánky do polévky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g másla, sůl, 80 g hladké mouky, 1 vejce
Recept na přípravu:
125 ml vody s máslem a solí přivedeme do varu, přidáme mouku a mícháme, dokud se těsto nechytá kastrolku - vytvoříme si odpalované těsto. Necháme vychladnout, přidáme vajíčko a promícháme. Malou lžičkou namočenou ve vodě vytváříme bochánky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci. Usmažené bochánky zalijeme horkou hovězí nebo drůbeží polévkou.
Další recepty:
Červený boršč ze tří druhů masa.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Bramborová česnečka se střídkou.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Bramborová buchta pečená ve vyhřáté troubě.
Cuketová polévka se sýrem který vaříme, až se zcela roztaví.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Fazolačka z červených fazolí do které přilijeme smetanu.
Bramborová polévka se sýrem kterou podáváme ihned po dovaření.
Květákové placičky se sýrem zprudka usmažime.
Jarní bramborová polévka z vývaru.
Bochánky se špenátem a kuřecím masem
Ochutnejte recept bochánky do polévky.