Recepty > polévky > bochánky z páleného těsta k polévce
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,8 litru vody, 1 vejce, 40 g másla, 50 g strouhaného sýra, 50 g hladké mouky, sůl
Recept na přípravu:
Osolenou vodu s vloženým máslem uvedeme do varu, odstavíme, naráz vsypeme všechnu mouku a dobře vymícháme. Postavíme znovu na plamen a stále mícháme, až se těsto přestane chytat nádoby a vařečky. Necháme vychladnout a pak do něho vyklepneme vejce, rozmícháme, vsypeme sýr a ještě zamícháme. Lžičkou namáčenou ve vodě nebo vlhkýma rukama vykrajujeme těsto a tvarujeme z něho kuličky, které klademe na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme prudce v troubě, po chvíli teplo zmírníme a zvolna propékáme. Bochánky klademe horké hned na talíře a zaléváme je horkou polévkou, nebo je podáváme v misce zvlášť, jako vložku do polévky. Bochánky si můžeme připravit už den předem. Můžeme je též místo v troubě opékat na pánvi a na tuku ze všech stran.
Další recepty:
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Zelňačka s klobásou pokud je kyselá, můžeme přidat cukr.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Bochánky do polévky
Bochánky z páleného těsta k polévce přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.