Recepty > omáčky > boloňská omáčka na těstoviny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 500 g mletého masa (hovězí a vepřové), sůl, pepř, 700 g rajčatového pyré, 120 ml hovězího vývaru, 1/2 lžičky cukru, 2 bobkové listy
Jak připravit tento recept:
Na rozpálený olej vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, které za stálého míchání necháme zesklovatět. Poté přidáme mleté maso, které za stálého míchání smažíme, dokud zcela nezhnědne a nerozpadne se na malé kousky. Osolíme, přidáme rajčatové pyré, vývar, cukr a bobkové listy, promícháme, zmírníme plamen, zakryjeme a necháme 45 minut dusit. Čas od času promícháme. Nakonec vyjmeme bobkové listy a dochutíme.
Další recepty:
dršťková polévka, vepřové plátky na smetaně, boloňská omáčka, francouzská pórková polévka, boloňské špagety, francouzská omáčka na víně, omáčka z kuřecích žaludků, dršťková polévka z hlívy ústřičné, švestková omáčka, nadívaný vepřový řízek, barbecue omáčka, chilli omáčka, čínská polévka, chilli omáčka, dršťková omáčka na víně
Dobrou chuť vám přeje boloňská omáčka na těstoviny.