Recepty

Recepty > omáčky > boloňská omáčka na těstoviny

Recept - Boloňská omáčka na těstoviny

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 500 g mletého masa (hovězí a vepřové), sůl, pepř, 700 g rajčatového pyré, 120 ml hovězího vývaru, 1/2 lžičky cukru, 2 bobkové listy

Jak připravit tento recept:

Na rozpálený olej vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, které za stálého míchání necháme zesklovatět. Poté přidáme mleté maso, které za stálého míchání smažíme, dokud zcela nezhnědne a nerozpadne se na malé kousky. Osolíme, přidáme rajčatové pyré, vývar, cukr a bobkové listy, promícháme, zmírníme plamen, zakryjeme a necháme 45 minut dusit. Čas od času promícháme. Nakonec vyjmeme bobkové listy a dochutíme.

Další recepty:
dršťková polévka, vepřové plátky na smetaně, boloňská omáčka, francouzská pórková polévka, boloňské špagety, francouzská omáčka na víně, omáčka z kuřecích žaludků, dršťková polévka z hlívy ústřičné, švestková omáčka, nadívaný vepřový řízek, barbecue omáčka, chilli omáčka, čínská polévka, chilli omáčka, dršťková omáčka na víně

Recepty
Boloňská omáčka

Dobrou chuť vám přeje boloňská omáčka na těstoviny.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.