Recepty > omáčky > boloňská omáčka s těstovinami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
2 lžíce nakrájeného špeku, 2 lžíce oleje, 1 posekaná cibule, 750 g mletého hovězího, několik sušených hub, které namočíme do vody, 1/2 skleničky červeného vína, pepř, sůl, 1 lžička posekané bazalky, 1 lžička oregána, 1 lžička tymiánu, 4 lžíce rajčatové pasty, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 l vývaru nebo vody, strouhaný sýr parmezán
Postup přípravy:
Špek vložíme na rozpálenou pánev a když pustí mastnotu, osmahneme na něm dozlatova cibuli. Přidáme maso a namočené houby, z kterých vymačkáme přebytečnou vodu a několik minut pokračujeme ve smažení. Slijeme vysmažený tuk a vmícháme víno a přidáme sůl, pepř a bylinky. Poté vmícháme rajčatovou pastu rozředěnou v trošce vody, vývar nebo vodu a rajčata, která rozmáčkneme vařečkou. Dusíme nepřikryté na velice mírném ohni přibližně 1,5 hodiny za občasného promíchání. Pokud je potřeba, podléváme.
Boloňskou omáčku podáváme s těstovinami posypané parmezánem.
Další recepty:
hovězí guláš, boloňské špagety, rajská omáčka, cuketová omáčka, polévka cibulačka se sýrem, smetanová koprová omáčka, cuketová polévka se sýrem, černý guláš, gulášová polévka, koprová omáčka, domácí segedín, boloňská omáčka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.