Recepty > omáčky > boloňská omáčka z mletého masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g mletého hovězího a vepřového masa, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 konzerva rajčat v tomatu, 5 lžic kečupu, 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, kmín, koření gyros, 6 lžic cukru krystal, 1/2 lžíce citronové šťávy
Jak připravit tento recept:
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém osmahneme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které za stálého míchání smažíme, až zhnědne. Poté osmažené maso posypeme kmínem, kořením gyros, nastrouhaným muškátovým oříškem, opepříme, osolíme a přidáme utřený česnek. Pokračujeme v dušení masa a když je měkké, přidáme rajčata v tomatě (na pánvi je rozmačkáme vařečkou), rajčatový protlak a kečup. Nakonec přidáme cukr a po jeho rozpuštění citronovou šťávu. Pár minut dusíme boloňskou omáčku pod pokličkou. Hotovou boloňskou omáčku podáváme s uvařenými špagetami, případně jiným druhem těstovin. Chuť boloňské omáčky doplní nastrouhaný sýr, kterým na talíři špagety s omáčkou posypeme.
Další recepty:
Bílé fazole v chilli omáčce s kuřecím masem podáváme s pečivem.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Boloňská omáčka na špagety které podáváme posypané strouhaným sýrem.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Chilli con carne z fazolí.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Znojemská omáčka s okurkami.
Dozvíte se, jak připravit chilli omáčku tak, aby náležitě pálila.
Vepřové plátky na žampionech zředíme vývarem.
Znojemský guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Houbová omáčka se smetanou dochutíme citronovou šťávou.
Boloňská omáčka dušená na mírném plameni pod pokličkou.
Smetanová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje boloňská omáčka z mletého masa a recept na ni.