Recepty

Recepty > polévky > bořetínská polévka

Bořetínská polévka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr mléka, 3 vejce, bobkový list, nové koření, sůl, 20 g másla, 40 g hladké mouky, několik brambor

Recept na přípravu:

Oloupané brambory uvaříme s kořením doměkka. Poté polévku zahustíme jíškou, kterou si připravíme z másla a mouky, přilijeme mléko s rozmíchaným jedním žloutkem a chvíli povaříme. Podle chuti můžeme bořetínskou polévku ochutit octem. Zbylá vejce uvaříme natvrdo. Při podávání přidáme do talíře nakrájené kousky vajec. Podáváme s chlebem.

Další recepty:
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Bramborová buchta pečená ve vyhřáté troubě.
Cuketová polévka se sýrem který vaříme, až se zcela roztaví.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Fazolačka z červených fazolí do které přilijeme smetanu.
Bramborová polévka se sýrem kterou podáváme ihned po dovaření.
Květákové placičky se sýrem zprudka usmažime.
Bramborová česnečka se střídkou.
Červený boršč ze tří druhů masa.
Jarní bramborová polévka z vývaru.
Bramborová polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept bořetínská polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.