Recepty > polévky > boršč bez červené řepy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g vepřového masa, malá hlávka bílého zelí, 3-4 rajčata, 3-4 bílé papriky, 2 větší cibule, 4 velké brambory, velký rajčatový protlak, bobkový list, kuličkový černý pepř, nové koření, sůl, 2 kelímky zakysané smetany
Recept na přípravu:
Maso nakrájíme na široké nudličky a uvaříme v osolené vodě se 3 bobkovými listy, 6 kuličkami pepře a 6 kuličkami nového koření. Když je maso uvařené, vyjmeme ho a odstraníme také koření. Zelí a papriky nakrájíme na tenké nudličky, rajčata na čtvrtkolečka, přiáme nahrubo nakrájenou cibuli a na malé kousky nakrájené brambory. Vše vložíme do vývaru, přidáme rajčatový protlak, promícháme a na mírném ohni vaříme přikryté asi 30-45 minut, dokud zelí i brambory nezměknou. Hotový boršč podle potřeby dosolíme a můžeme podávat.
Další recepty:
Bramborová buchta pečená ve vyhřáté troubě.
Cuketová polévka se sýrem který vaříme, až se zcela roztaví.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Polévka z hovězího masa se zavářkou.
Květákové placičky se sýrem zprudka usmažime.
Červený boršč ze tří druhů masa.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Bramborová česnečka se střídkou.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Fazolačka z červených fazolí do které přilijeme smetanu.
Polévka z červené řepy podáváme ji se šťouchanými brambory.
Boršč s klobásou
Ochutnejte recept boršč bez červené řepy.