Recepty > vegetariánské > boršč bez masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
150 g červené řepy, 200 g mrkve, 100 g celeru, 200 g kysaného zelí, 100 g petržele, 4 brambory, 2 cibule, 1 rajčatový protlak, 100 g uzeného tofu, 1 bobkový list, 4 lžíce oleje, 1 lžička cukru krupice, sůl
Postup přípravy:
Na oleji rozehřátém osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl a bobkový list. Zalijeme vodou tak, aby vše bylo potopené a 20 minut vaříme. Do druhého hrnce dáme vařit pokrájené kysané zelí, brambory nakrájené na kostky a nahrubo nastrouhanou červenou řepu, které vaříme 20 minut. Poté obsah obou hrnců smícháme, vyjmeme bobkový list a přidáme uzené tofu rozmixované v trošce vody. Necháme přejít varem a podáváme.
Další recepty:
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Zelňačka bez masa s bylinkami a osmaženou houskou.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Recept na sojové mléko z bobů.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelné závitky bez masa
Dozvíte se zde, jak se připravují boršč bez masa.