Recepty

Recepty > polévky > boršč kysané zelí

Boršč kysané zelí recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

20 dkg předního hovězího masa, 20 dkg vepřového masa, 30 dkg kořenové zeleniny, 30 dkg kysaného nebo sterilovaného zelí, 20 dkg čerstvé nebo sterilované červené řepy, ocet, bobkový list, několik kuliček pepře a nového koření, 10 dkg měkké uzeniny (párky, klobásy, točený salám..) 2 dl kysané smetany.

Recept na přípravu:

Hovězí maso nakrájíme na malé kostky, které vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměkka, poté přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme doměkka. V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nebo kostičky nakrájenou uzeninu. Dochutíme do sladkokyselé chuti a při podávání přidáme lžíci kysané smetany.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Ovarová polévka s kroupami zvlášť uvařenými.
Červený boršč do kterého přidáme rajčatový protlak.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Pyré z červené řepy se hodí ke slaninovým knedlíkům.
Špenátová omáčka k těstovinám z pomalého hrnce.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s rozmíchaným vaječným žloutkem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Zelňačka s klobásou pokud je kyselá, můžeme přidat cukr.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Vařené kysané zelí

Recepty
Motto

Boršč kysané zelí přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.