Recepty > polévky > boršč na můj způsob
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 dkg červené řepy, 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 25 dkg čerstvého zelí, 20 dkg brambor, 6 rajčat, cibule, stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 1,5 litru vody, sůl, pepř, kmín, 1 nízkotučný jogurt
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme omytou, oloupanou a na drobno nakrájenou řepu, zelí a brambory. Jako poslední dáme vařit rajčata. Hlídáme, aby se brambory nerozvařily. Podle chuti můžete přidat i fazolové lusky, květák, brokolici... Na talíři pak přidáme jogurt.
Další recepty:
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Tradiční kulajda kterou podáváme s čerstvým pečivem.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Ruský boršč
Boršč na můj způsob přináší na české talíře svoji chuť.