Recepty > polévky > boršč ruského zemědělce
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g brambor, 250 g bílého zelí, 400 g červené řepy, 150 g mrkve, sůl, pepř, 100 g rajského protlaku, 400 g předního hovězího masa, 1 velká cibule, voda, trocha oleje, 2 bobkové listy, 4 stroužky česneku, 6 kuliček černého pepře, svazek kopru, svazek petržele
Recept na přípravu:
Hovězí maso vařte ve vodě se solí, kuličkami pepře a bobkovým listem do změknutí, z vývaru pravidelně odebírejte pěnu. Měkké maso nakrájejte na menší kousky, nasypte do vývaru, přidejte kostky brambor, nakrouhané zelí a vařte na mírném ohni. Na pánvi osmahněte cibuli na oleji a nasypte kostičky mrkve a nastrouhanou řepu, přidejte trochu vývaru a rajský protlak a poduste. Obsah pánve zamíchejte do vývaru, dochuťte prolisovaným česnekem, bylinkami, solí a pepřem. Nechte spojit všechny chutě a podávejte s kysanou smetanou.
Další recepty:
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Játrový guláš připravíme na slanině.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Španělská česnečka se sýrem.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Ragú polévka
Boršč ruského zemědělce má své kouzlo.