Recepty > polévky > boršč s červenou řepou a uzeným
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 mrkev, čtvrtina celeru, 150 g uzeného masa, polovina sklenice sterilované řepy, 3 barambory, trocha tuku, 1 malý rajský protlak, hrášek, 1 masox, sůl, pepř, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájené uzené maso a orestujeme. Zalijeme 2 litry vody, přivedeme k varu a přidáme masox. Brambory nakrájíme na kostičky a spolu s červenou řepou i částí nálevu je přidáme do polévky. Vaříme, až jsou brambory měkké a dochutíme kořením. Na talíři zjemníme zakysanou smetanou.
Další recepty:
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Cuketová polévka s brambory a hráškem.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Pyré z cizrny necháme odležet.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Rajčatová polévka z pyré
Ochutnejte recept boršč s červenou řepou a uzeným.