Recepty

Recepty > polévky > boršč s houbami

Boršč s houbami recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg červené řepy, 50 gramů sušených hub, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, anglické koření, stroužek česneku, citronová šťáva, sůl, cukr, pepř

Recept na přípravu:

Houby opláchneme, namočíme v litru vody, uvaříme, vývar slijeme a zachováme. Všechnu zeleninu a polovinu řepy nakrájíme na kostičky, zalijeme houbovým vývarem, přidáme půl litru vody, koření a hodinu vaříme. Mezitím zbylou řepu nastrouháme, vymačkáme z ní šťávu a okyselíme ji. Uvařený boršč přecedíme, přidáme okyselenou šťávu z řepy, dochutíme solí, cukrem (můžeme nahradit medem) a pepřem a uvedeme do varu. Můžeme podávat s nakrájenými uvařenými houbami.

Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Zelná polévka s uzeným masem kterou dochutíme a podáváme.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Zeleninový boršč

Recepty
Motto

Boršč s houbami přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.