Recepty > polévky > boršč s kuřecím masem
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina kuřete, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g kořenové zeleniny, 50 g rajského protlaku, 250 g brambor, 250 g kysaného zelí, 100 g červené řepy, 2 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, sůl, 1 lžíce oleje, 1 zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Kuře zalijte dostatečným množstvím vody, přidejte 1 oloupanou a rozkrojenou cibuli, nové koření, pepř, bobkový list, osolte a uvařte doměkka. Kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci zpěňte na oleji nakrájenou cibuli, nasekané stroužky česneku a kořenovou zeleninu. Vmíchejte rajský protlak, zalijte scezeným vývarem a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Zelí propláchněte přes cedník a nechte okapat. Řepu oloupejte a nakrájejte na hranolky. Zelí a řepu přidejte do polévky. Když je vše měkké, vhoďte do hrnce obrané a pokrájené kuřecí maso a podle chuti polévku osolte. Ještě chvíli povařte a poté rozdělte na porce, které doplňte kopečkem zakysané smetany.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Rybí polévka z filé kterou ochutíme petrželkou a podáváme.
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Tradiční boršč dochutíme rajčatovým protlakem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit rozehřátou čokoládou na vaření.
Špagety s kuřecím masem
Boršč s kuřecím masem přináší na české talíře svoji chuť.