Recepty > polévky > boršč s masem a klobásou
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg hovězího masa, 1 nožka klobásy, 10 dkg červené řepy, může být i sterilizovaná, čtvrt hlávky zelí, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1 celer, 2 rajčata nebo malý protlak, sůl cukr, ocet, bobkový list, kelímek zakysané smetany a 1,5 litru vody.
Recept na přípravu:
Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do Papinova tlakového hrnce s vodou. Vaříme asi 20 minut. Poté přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, sůl, bobkový list, oloupaná rajčata nebo protlak, řepu a kolečka klobásy a dovaříme do měkka. Když je hotovo v mícháme smetanu a dochutíme. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Brokolicová polévka se smetanou z kelímku.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Vajíčková tlačenka převázaná a uvařená.
Řecká čočková polévka vařená do měkka.
Brokolice v sýrové omáčce s těstovinami.
Ruský boršč
Boršč s masem a klobásou přináší na české talíře svoji chuť.