Recepty

Recepty > polévky > boršč s mletým masem

Boršč s mletým masem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

350 g mletého masa, 30 g uzené slaniny, 250 g bílého zelí, 200 g červené řepy, 200 g brambor, polovina cibule, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 rajče, bobkový list, nové koření, celý pepř, 2,5 lžičky mleté sladké papriky, hladká mouka, 1 dl sladké smetany, citronová šťáva, sůl, cukr, polévkové koření

Recept na přípravu:

Do vody vložíme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut, poté přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče rozkrojené na kousky a brambory na kostky. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, rozškvaříme, vsypeme papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme do polévky. Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dále zvolna vaříme zhruba 20 - 30 minut. Zelenina před zahuštěním nesmí být moc měkká, dovaří se pak. Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou, podle potřeby cukrem a polévkovým kořením.

Další recepty:
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Vepřové koleno na červeném víně zaprášíme moukou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Zeleninový boršč

Recepty
Motto

Boršč s mletým masem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.