Recepty

Recepty > polévky > boršč s uzeným masem

Boršč s uzeným masem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 porce:
Doba přípravy: 30 minut
200 g uzeného masa, 1 cibule, 1 lžíce řepkového oleje, 2 červené řepy, 4 větší brambory, 2 mrkve, 1 celer, 2 petržele, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, 200 g zakysané smetany

Recept na přípravu:

Uzené maso nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte na kousky nakrájenou řepu, brambory a kořenovou zeleninu. Ochuťte bobkovými listy, novým kořením, solí a pepřem. Zalijte vodou nebo domácím vývarem a vařte doměkka, asi 20 minut. Poté vyndejte celé koření a polévku na talíři ozdobte zakysanou smetanou.

Další recepty:
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Zelná polévka s uzeným masem kterou dochutíme a podáváme.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zeleninový boršč

Recepty
Motto

Boršč s uzeným masem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.