Recepty

Recepty > polévky > boršč se sýrem

Boršč se sýrem

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g zelených fazolek, 100 g zelí, 30 g másla, 9 dl vývaru, 2 rajčata, 2 zelené papriky, malá tykvička, lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhaného sýra, šálek mléka, mletý pepř, petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Očištěné papriky, zelí, fazolky a tykev nakrájíme na malé kousky. Dáme do vařícího vývaru a uvaříme do poloměkka. Poté přidáme světlou jíšku připravenou z másla a hladké mouky, dobře ji v polévce rozmícháme, osolíme, opepříme a vmícháme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželku a sýr rozmíchaný v mléce, přihřejeme a podáváme.

Další recepty:
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny předem uvařenými.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Thajská nudlová polévka

Recepty
Motto

Boršč se sýrem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.