Recepty > polévky > boršč se sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g zelených fazolek, 100 g zelí, 30 g másla, 9 dl vývaru, 2 rajčata, 2 zelené papriky, malá tykvička, lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhaného sýra, šálek mléka, mletý pepř, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Očištěné papriky, zelí, fazolky a tykev nakrájíme na malé kousky. Dáme do vařícího vývaru a uvaříme do poloměkka. Poté přidáme světlou jíšku připravenou z másla a hladké mouky, dobře ji v polévce rozmícháme, osolíme, opepříme a vmícháme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželku a sýr rozmíchaný v mléce, přihřejeme a podáváme.
Další recepty:
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny předem uvařenými.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Thajská nudlová polévka
Boršč se sýrem má své chuťové kouzlo.