Recepty

Recepty > polévky > boršč se zelím

Boršč se zelím recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 střední cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 středně velká bulva červené řepy, 1 rajče, 1 menší bílé zelí, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, voda, zeleninová kostka - 1 kostka na 1 litr, 125 ml smetany

Recept na přípravu:

Kořenovou zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme, zelí nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibulku a po chvíli kořenovou zeleninu, dobře osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou. Přidáme zeleninovou kostku (pokud máme zeleninový vývar tak nemusíme), přivedeme do varu, přidáme zelí a necháme 20 minut dusit. Pokud je polévka moc řídká, tak ji ještě dohustíme moukou rozšlehanou ve vodě (musíme vařit dalších deset minut). Na konci doby vaření přidáme smetanu a necháme převalit. Dochutíme kořením dle chuti a pokud je třeba, dosolíme (zeleninové vývary v kostce jsou hodně slané).

Další recepty:
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Zeleninový boršč

Recepty
Motto

Boršč se zelím přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.