Recepty > polévky > boršč v tlakovém hrnci
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g předního hovězího masa, 1 párek, 1 červená řepa, čtvrt hlávky bílého zelí, 1 cibule, 1 mrkev, asi 4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, (1 bujónová kostka), cukr, ocet, sůl, kysaná smetana
Recept na přípravu:
Maso zalijeme sklenkou studené vody, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev vcelku, sůl, uzavřeme a hodinu vaříme. Vedle uvaříme červenou řepu, oloupeme a nakrájíme na kostičky, ty vložíme na lžíci másla, zakápneme octem a osmahneme. Uvařené maso a mrkev nakrájíme na kousky, nakrájené zelí spaříme horkou vodou a přidáme k masu a mrkvi, povaříme 15 minut. Mezitím připravíme ze zbytku másla a hladké mouky světlejší jíšku, zahustíme s ní polévku, přidáme nakrájenou uzeninu a červenou řepu, krátce povaříme, chuť doladíme octem, špetkou cukru, solí a podáváme s kopečkem kysané smetany.
Další recepty:
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ruský boršč s brambory a párkem.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Bramborový svítek k dochucení.
Mléková polévka se strouháním které zavaříme.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Borůvkový koláč s drobenkou
Boršč v tlakovém hrnci přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.