Recepty

Recepty > polévky > boršč z červené řepy

Boršč z červené řepy recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g červené řepy, 300 g hovězího masa, 300 g vepřového masa, 100 g mrkve, 100 g petržele, 300 g brambor, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 200 g kysaného zelí, 200 g smetany, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, kopr

Recept na přípravu:

Nejprve uvaříme červenou řepu ve slupce a po ochlazení ji nakrájíme na kostičky. Pak na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a k ní přidáme maso nakrájené na kostky. Zprudka osmahneme a pak dusíme společně s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a solí. Dále osmažíme zeleninu nakrájenou na kostky. Až bude maso poloměkké přidáme k němu zeleninu a řepu. Dusíme. Ke konci přidáme kysané zelí, kopr a dochutíme kořením a česnekem.

Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou a koprem s chlebem jako přílohou.

Další recepty:
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Zelňačka s klobáskou kterou osmažíme.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Boršč z červené řepy bez masa se strouhanou mrkví.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Červená zelňačka s řepou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Vegetariánský boršč z červené řepy

Recepty
Motto

Boršč z červené řepy přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.