Recepty

Recepty > polévky > boršč z červené řepy bez masa

Boršč z červené řepy bez masa recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce olivového oleje, 1 pórek, 1 řapík celeru, 300 g červené řepy, 150 g nastrouhané mrkve, 100 g brambor nakrájených na kostičky, 1,2 litru zeleninového vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžička cukru, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

V hrnci zahřejte olej, ve kterém dvě tři minuty opékejte pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypte nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte čtyřicet minut. Občas promíchejte. Polévku dochuťte a vmíchejte do ní ocet i cukr. Jezte se smetanou a zbylou strouhanou mrkví.

Další recepty:
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Zelňačka s klobáskou kterou osmažíme.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Červená zelňačka s řepou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Vegetariánský boršč z červené řepy

Recepty
Motto

Boršč z červené řepy bez masa přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.