Recepty > polévky > boršč z hovězího a kuřecího masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hovězí kost na polévku, 1 kuřecí skelet, 1 plechovka bílých fazolek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 červená řepa, 3 brambory, 1/4 hlávky bílého zelí, 1 kelímek zakysané smetanya, rajský protlak, 3 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 1 čajová lžička majoránky, mletý pepř, 2 lžíce sterilovaného kopru, sůl, polévkové koření
Recept na přípravu:
Hovězí a kuřecí vložíme do Papinova tlakového hrnce, ve kterém je 1 hodinu vaříme, poté scedíme, maso obereme a vrátíme do polévky, přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou červenou řepu, nastrouhanou mrkev, brambory nakrájené na kostičky, jednu cibuli nakrájenou na kostičky, veškeré koření a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na oleji zlehka osmahneme druhou cibuli, přidáme na ni rajský protlak a směs přilijeme do polévky, přidáme zelí a povaříme. Poté přidáme fazolky a ještě chvilku vaříme. Nakonec přidáme kopr.
Boršč z hovězího a kuřecího masa ozdobíme na talíři zakysanou smetanou.
Další recepty:
dýňová polévka s brokolicí, vepřová kýta na zelenině, kuřecí vývar s drobením, dýňová polévka, kuřecí vývar s řeřichou, boršč s klobásou, cibulačka, krémová polévka z kopřiv, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, hovězí na česneku, drůbeží vývar s rýží, ruský boršč pochází z ruské kuchyně, česnečka recept na přípravu, čočková polévka
Ochutnejte recept boršč z hovězího a kuřecího masa.