Recepty > polévky > boršč z králičího masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Z králičího předku a vnitřností krom jater připravíme vývar. Přidáme bobkový list a pár kuliček pepře. Na větší kousky nakrájíme mrkev, celer, petržel a červenou řepu, přidáme nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem jen co by byla zelenina potopená a dusíme asi 10 minut, pak přidáme oloupaná nakrájená rajčata, na širší kousky nakrájené zelí a ještě chvíli dusíme. Pak přilijeme všechen procezený vývar, podle chuti dokyselíme, chuť vyladíme špetičkou cukru a vložíme do polévky nakrájené uvařené maso. Na talíř pak každému dáme ještě 1-2 lžíce kysané smetany, podáváme s chlebem.
Další recepty:
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Bouillabaisse z plodů moře.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Polévka soljanka
Boršč z králičího masa přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.