Recepty > polévky > boršč z masa a klobásy
Suroviny potřebné pro přípravu:
20dkg hovězího masa, 1 nožka klobásy, 10 dkg červené řepy (může být i sterilizovaná), čtvrt hlávky zelí, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1 celer, 2 rajčata nebo malý protlak, sůl cukr, ocet, bobkový list, kelímek zakysané smetany a 1,5 litru vody
Recept na přípravu:
Maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do Papinova tlakového hrnce s vodou. Vaříme asi 20 minut. Po té přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, sůl, bobkový list, oloupaná rajčata nebo protlak, řepu a kolečka klobásy a dovaříme do měkka. Když je hotovo v mícháme smetanu a dochutíme. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Bramborová česnečka s česnekem.
Boršč z hovězího masa se smetanou v misce.
Čínská švestková omáčka kterou zahustíme do požadované hustoty.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Boršč s klobásou
Boršč z masa a klobásy přináší na české talíře svoji chuť.