Recepty > polévky > boršč z Podkrkonoší
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 4-5 litrů: 1 sklenice kysaného zelí, 750 g libového bůčku nebo plece, 1 velká mrkev, 1 velká petržel, kousek celeru, 1 malý kečup, bobkový list, celé nové koření a pepř, sůl, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Do hrnce s vodou vložíme pokrájené (kdo chce proprané) zelí, na kostičky nakrájené maso a na velmi malé kostičky pokrájenou zeleninu. Zalijeme kečupem, přidáme bobkový list, nové koření a pepř a necháme vařit do měkka. Když je vše měkké, přidáme sůl. Podáváme se zakysanou smetanou.
Další recepty:
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Bramborová česnečka s česnekem.
Boršč z hovězího masa se smetanou v misce.
Čínská švestková omáčka kterou zahustíme do požadované hustoty.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Boršč s klobásou
Boršč z Podkrkonoší přináší na české talíře svoji chuť.