Recepty > polévky > boršč z tlakového hrnce
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g předního hovězího masa, 1 dietní párek, 1 červená řepa, čtvrt hlávky bílého zelí, 1 cibule, 1 mrkev, 4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 bujónová kostka, cukr, ocet, sůl, kysaná smetana
Recept na přípravu:
Maso zalijeme sklenkou studené vody, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev vcelku, sůl, uzavřeme tlakový hrnec a hodinu vaříme. Vedle uvaříme červenou řepu, oloupeme a nakrájíme na kostičky, ty vložíme na lžíci másla, zakápneme octem a osmahneme. Uvařené maso a mrkev nakrájíme na kousky, nakrájené zelí spaříme horkou vodou a přidáme k masu a mrkvi, povaříme 15 minut. Mezitím připravíme ze zbytku másla a hladké mouky světlejší jíšku, zahustíme s ní polévku, přidáme nakrájenou uzeninu a červenou řepu, krátce povaříme, chuť doladíme octem, špetkou cukru, solí a podáváme s kopečkem kysané smetany.
Další recepty:
Hustá květáková polévka má jemnou chuť.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Zeleninový boršč do kterého přidáme nakrájené maso.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Dobrý boršč z dobrých surovin.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Krémová česnečka se zvýrazněnou chutí stroužkem prolisovaného česneku.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Polévka z dýně hokaido s kari a lehce opečenými plátky česneku.
Krémová zelňačka
Boršč z tlakového hrnce má své chuťové kouzlo.