Recepty > polévky > boršč z tofu
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na cca 1 000 ml: 250 g červené řepy, 100 g mrkve, 50 g červeného hlávkového zelí, 50 g řapíkatého celeru, 50 g kořenu petržele, 3 žampiony, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 ml rajčatové štávy, 1 lžíce olivového oleje, 1 balení tofu (může být i uzené), 1 žička kurkumy, 1 lžička bazalky, 3 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 1 lžička koření s květy Anděl strážný, mořská sůl, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Pokrájenou zeleninu a žampiony orestujeme s kurkumou na olivovém oleji, zalijeme horkou vodou, přidáme celé stroužky česneku a koření, vaříme cca 0,5 hod., ke konci přidáme rajčatovou šťávu a pokrájené tofu, na talíři ozdobíme zakysanou smetanou.
Další recepty:
Cacarka zahuštěná lžicí hladké mouky.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Vločková polévka s mlékem a žloutkem a zeleninou.
Bezmasý boršč rozmixujeme v troše vody.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Loštická polévka chutná.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Vegetariánský boršč
Boršč z tofu přináší na talíře vytříbenou chuť.