Recepty

Recepty > polévky > boršč z Ukrajiny

Boršč z Ukrajiny recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g prorostlého vepřového nebo hovězího (nebo kostí) na vývar, 150 g červené řepy, 250 g čerstvého zelí, 200 g bramborů, 50 g mrkve, 30 g petržele, 1 středně velká cibule, 2-3 stroužky česneku, 80 g rajčat, 3 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce másla, 1 lžíce octa, bobkový list, sůl, pepř, petrželka, pažitka nebo kopr, kysaná smetana

Recept na přípravu:

Připravíme vývar z masa. Zelí pokrájíme nahrubo, brambory na kostky, kořenovou zeleninu a cibuli na nudličky. Vše osmažíme na másle a přidáme do vařícího procezeného vývaru. Přidáme vařenou červenou řepu, bobkový list a pepř. Do uvařeného boršče přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek a petrželku. Okyselíme trochou octa a přidáme nakrájené maso. Do hotové polévky přidáme kyselou smetanu a podáváme s pirožky. Ukrajinský boršč můžeme připravit i z naložené řepy.

Další recepty:
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Halászlé z ryb.
Cibulačka z červené cibule se sýrovými toustíky.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Sýrová omáčka s těstovinami kterou vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Česnečka se sýrem a šunkou k nimž vložíme prolisovaný česnek.
Boršč bez masa z tofu.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Ruský boršč

Recepty
Motto

Ochutnejte recept boršč z Ukrajiny.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.