Recepty > moučníky a dezerty > borůvková bublanina
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g másla, 100 g cukru krupice, 3 vejce, 300 g polohrubé mouky, polovina kypřícího prášku do pečiva, 180 ml mléka, špetka soli, strouhaná citronová kůra, 250 g borůvek, olej na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy, 1 vanilkový cukr
Recept na přípravu:
Máslo utřeme s cukrem a vaječnými žloutky, přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a mléko. Nakonec vyšleháme vaječné bílky do tuha spolu se špetkou soli. Bílkový sníh opatrně vmícháme do těsta, do kterého vmícháme strouhanou citronovou kůru. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané zapékací mísy a na něj nasypeme borůvky. Borůvkovou bublaninu vložíme péct do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C, ve které ji pečeme asi 25 minut.
Další recepty:
Frgál pokapeme rozpuštěným máslem.
Jahodové knedlíky podáváme posypané strouhaným tvarohem.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Jablečný závin z listového těsta upečeme ve vyhřáté troubě.
Tvarohové knedlíky podáváme osypané skořicí nebo kakaem.
Tiramisu z pomazánkového másla nakonec poprášíme kakaem.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Borůvkový kompot zavíčkujeme a sterilujeme.
Tiramisu z mascarpone bez vajec
Toto lahodné jídlo přináší recept borůvková bublanina.