Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 litru mléka, 1 vejce, 2 lžíce pískového cukru, 15 g droždí, 1 špetka soli, 150 g polohrubé mouky, tvaroh, borůvky, maliny a jahody na ozdobení, tuk na smažení

Recept na přípravu:

Do hrnce vlijeme 1/4 litru vlažného mléka, přidáme vejce, cukr, sůl, mouku a rozdrobené droždí. Rozmícháme a necháme vykynout. Na tukem vymazaném lívanečníku lívance z obou stran osmažíme do zrůžovění. Hotové lívance potřeme tvarohem, zdobíme borůvkami (džemem) a ostatním ovocem.

Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Langoše smažíme.
Borůvkové knedlíky na páře

Recepty
Motto

Borůvkové lívanečky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.