Recepty > moučníky a dezerty > borůvkové lívanečky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 litru mléka, 1 vejce, 2 lžíce pískového cukru, 15 g droždí, 1 špetka soli, 150 g polohrubé mouky, tvaroh, borůvky, maliny a jahody na ozdobení, tuk na smažení
Recept na přípravu:
Do hrnce vlijeme 1/4 litru vlažného mléka, přidáme vejce, cukr, sůl, mouku a rozdrobené droždí. Rozmícháme a necháme vykynout. Na tukem vymazaném lívanečníku lívance z obou stran osmažíme do zrůžovění. Hotové lívance potřeme tvarohem, zdobíme borůvkami (džemem) a ostatním ovocem.
Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Langoše smažíme.
Borůvkové knedlíky na páře
Borůvkové lívanečky vykouzlí na stole lahodnou chuť.