Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový džem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg borůvek, 300 g cukru krystal, 1 balíček želírovacího přípravku
Recept na přípravu:
Přebrané a omyté borůvky zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.
Další recepty:
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Muffiny s ovocem pečeme v papírových košíčcích.
Banánový chlebíček pečeme v troubě při 175 °C.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme alespoň dva týdny uzrát.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Borůvkový koláč bez vajec s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Rohlíčky s krémem vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Borůvkový koláč s tvarohem a želatinou necháme ztuhnout a nakrájíme.
Čokoládové muffiny posypeme nasekanými kousky čokolády.
Borůvky na lívance
Tuto lahodnou chuť přináší recept borůvkový džem.