Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový koláč Albert a Michaela
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hladké mouky, 20 g čerstvého droždí, 60 g krupicového cukru, 125-150 ml teplého mléka, 60 g másla, 2 prošlehaná
Náplň: 375 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 140 g krupicového cukru, 250 g polotučného tvarohu, 300-400 g borůvek, 150 g hrubé mouky, 100 g másla
Recept na přípravu:
V mouce vytvoříme důlek, nalijeme do něj trochu mléka, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, promícháme a necháme 15 minut kynout. Poté promícháme s moukou, zbytkem mléka a cukru, rozpuštěným máslem a prošlehanými vejci a vypracujte měkké a nelepivé těsto (podle potřeby přidáme trochu mouky i mléka). Propracujeme a necháme asi hodinu kynout. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něm rozválíme dotenka. Z mléka odeberte 6 lžic, rozmícháme v nich pudinkový prášek a 6 lžic cukru. Zbytek mléka dáme vařit. Když začne vřít, vmícháme pudinkovou směs a pudink uvaříme. Odstavíme, vmícháme tvaroh a krémem potřeme těsto. Posypeme borůvkami a drobenkou z másla, hrubé mouky a zbylého cukru. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.
Další recepty:
Čokoládové muffiny posypeme nasekanými kousky čokolády.
Borůvkový koláč s tvarohem a želatinou necháme ztuhnout a nakrájíme.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Banánový chlebíček pečeme v troubě při 175 °C.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce.
Borůvkový sirup zazátkujeme.
Muffiny s nutelou a nastrouhanou čokoládou.
Borůvkový koláč s tvarohem a zakysanou smetanou
Toto lahodné jídlo přináší recept borůvkový koláč Albert a Michaela.