Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový koláč se zakysanou smetanou

Borůvkový koláč se zakysanou smetanou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

170 g másla, 170 g krupicového cukru, 3 vejce, 220 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 1 vanilkový cukr, 150 ml zakysané smetany, 400 g čerstvých nebo mražených borůvek
Poleva: 200 g měkkého tvarohu, 100 g moučkového cukru

Recept na přípravu:

Dortovou formu (průměr 22 cm) vymažeme olejem a vyložíme pečícím papírem. Smísíme změklé máslo, cukr, vejce a prosetou mouku s kypřícím práškem a prohněteme. Poté vetřeme čtyři lžíce zakysané smetany a polovinu borůvek. Přelijeme do formy a v troubě předem vyhřáté na 180 °C pečeme asi 50 minut. Zda je koláč pečený, zkusíme špejlí. Po dopečení ho necháme ve formě 10 minut chladnout, potom vyjmeme z formy a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce. Připravíme si polevu: do hladka utřeme tvaroh,moučkový cukr a zbytek zakysané smetany. Horní stranu vychladlého koláče natřeme polevou a posypeme druhou polovinou borůvek.

Další recepty:
Frgál pokapeme rozpuštěným máslem.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Banánové muffiny pečeme asi 20 minut.
Borůvkový trhanec podáváme s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Čokoládové muffiny posypeme nasekanými kousky čokolády.
Tiramisu z pomazánkového másla nakonec poprášíme kakaem.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Jablečný koláč na plech vložíme do předem vyhřáté trouby.
Banánové muffiny s kousky čokolády

Recepty
Motto

Toto lahodné jídlo přináší recept borůvkový koláč se zakysanou smetanou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.