Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový kompot
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
borůvky, 500-600 g cukru krupice, 2 lžíce krystalového cukru
Recept na přípravu:
Borůvky opláchneme a necháme je uschnout. Po uschnutí plníme borůvky do sklenic, až jsou zcela plné. K přípravě kompotu můžeme použít nálev anebo zasypat cukrem a zalít vodou. Zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 80 °C.
Další recepty:
Frgál pokapeme rozpuštěným máslem.
Jahodové knedlíky podáváme posypané strouhaným tvarohem.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Jablečný závin z listového těsta upečeme ve vyhřáté troubě.
Tvarohové knedlíky podáváme osypané skořicí nebo kakaem.
Tiramisu z pomazánkového másla nakonec poprášíme kakaem.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Tiramisu z mascarpone bez vajec
Toto lahodné jídlo přináší recept borůvkový kompot.