Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový krém
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kelímek smetany na šlehání, 1 smetanový pudink v prášku, 400 ml polotučného mléka, 2 vanilkové cukry, kousek másla, 1 sklenice zavařených borůvek
Recept na přípravu:
Smetanu vyšleháme do tuha. Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko ohřejeme, osladíme vanilkovým cukrem a přimícháme mléčný pudinkový prášek, za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Ke konci přípravy pudinku v něm necháme rozpustit i kousek másla. Z borůvkového kompotu slijeme šťávu, část přimícháme k ještě teplému pudinku a stále mícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. Polovinu kompotovaných borůvek rozmixujeme a přidáme společně se šlehačkou k postupně chladnoucímu se pudinku, zbylé borůvky přimícháme celé.
Borůvkový krém nalijeme ještě teplý do misek, necháme ztuhnout a podáváme jako dezert.
Další recepty:
Muffiny s nutelou a nastrouhanou čokoládou.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Borůvkový sirup zazátkujeme.
Čokoládové muffiny posypeme nasekanými kousky čokolády.
Borůvkový trhanec podáváme s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce.
Banánový dort dozdobíme dle vlastní fantazie.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Mascarpone krém
Toto lahodné jídlo přináší recept borůvkový krém.