Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový sirup

Borůvkový sirup recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

borůvky na 1 litr borůvkové šťávy, 1,5 kg cukru, 4 g kyseliny citronové

Recept na přípravu:

Borůvky rozmačkáme (můžeme je trochu prosypat cukrem) a necháme vyluhovat. Šťávu vylisujeme, odměříme, přidáme cukr a kyselinu citronovou a zahřejeme na 80 °C. Hotový sirup plníme do čistých nahřátých lahví, které zazátkujeme a položené je necháme vychladnout. Zátku nakonec seřízneme a zalijeme voskem.

Další recepty:
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Borůvkový koláč se zakysanou smetanou posypeme druhou polovinou borůvek.
Čokoládové muffiny posypeme nasekanými kousky čokolády.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Borůvkový trhanec podáváme s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Muffiny s nutelou a nastrouhanou čokoládou.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce.
Banánový dort dozdobíme dle vlastní fantazie.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Ananasový dort

Recepty
Borůvkový sirup

Toto lahodné jídlo přináší recept borůvkový sirup.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.