Recepty > moučníky a dezerty > borůvkový zákusek
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na piškot: 4 vejce, 20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 5 lžic vařící vody
Krém: 1 šlehačka, 1 tvaroh ve vaničce, 1 zakysaná smetana, 1 želatinový ztužovač, 3 lžíce moučkového cukru
Dále: dětské piškoty, marmeláda, borůvkový kompot nebo mražené borůvky, čokoláda na ozdobu
Recept na přípravu:
Upečeme piškot, vychladlý potřeme marmeládou, položíme piškoty, pokapeme je borůvkovou šťávou, borůvky dáme do mezer mezi piškoty.
Krém: Vymícháme tvaroh se smetanou a cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku. V jiné nádobě vyšleháme ztužovač a podle návodu na obale spojíme s krémem. Nakonec přidáme pro zabarvení 1 lžíci borůvkové šťávy. Zákusek potřeme krémem, povrch zvlníme cukrářskou stěrkou nebo lžící naděláme vlnky. Necháme ztuhnout do 2. dne.
Ozdoba: Na pečící papír nastříkáme čokoládu, rozehřátou s kouskem tuku. Po ztuhnutí sloupneme z papíru.
Další recepty:
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Dort sacher s jablky zdobíme šlehačkou.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Borůvkový cheesecake recept
Borůvkový zákusek vykouzlí v ústech lahodnou chuť.