Recepty > moučníky a dezerty > boží milosti
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g hladké mouky, 70 g másla, špetku soli, 2 lžíce práškového cukru, 3 žloutky, 6 lžic smetany, několik kapek r. tresti
Recept na přípravu:
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto. Vyválíme z něj plát a rádýlkem vykrajujeme různé tvary. Vykrájené kousky usmažíme a horké obalíme v cukru s vanilkou.
Další recepty:
Lívance podle tradičního receptu.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše smažíme.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Borůvkové knedlíky na páře
Boží milosti vykouzlí na stole lahodnou chuť.